O nama

Još davnih 1980.-tih  godina dobio sam svog prvog njemačkog lovačkog terijera, ženku, koja se zvala Lajka. Kao dječak, svaki svoj slobodan trenutak odvojio sam za druženje s mojim ljubimcem, gdje sam od tih godina zavolio tu vrstu lovnih pasa.

Niz godina druženje sa njemačkim lovnim terijerima i lovcima odlučio sam i sam postati lovac. Tako sa svojih nepunih 21 godinu, postajem lovac i nabavljam malo jače krvne linije terijera.  Jedan od mojih najjačih pasa bila je ženka Dona koju sam dobio na poklon 1993. od gospodina Franje Đurinića iz Novog Gloga. Ta ženka bila je šampion u ljepoti i  radu te od tada kreće moj ozbiljan rad oko njemačkih lovnih terijera.

Kao strastveni lovac u L.D. Podravlje Gradina, paralelno s njemačkim lovnim terijerima nabavljam i kratkodlakog njemačkog ptičara od mog dobrog prijatelja Zorić Predraga, koji zajedno sa mnom vrši obuku pasa te ih usavršavamo samo za lov.

Oduvijek sam imao savršene pse za lov, koji su bili strastveni pomagači za jednog lovca, što za lov sitne divljači te za lov svinja i  jamarenje. Stječući razna iskustva na lovačkom i kinološkom polju,  shvaćam da njemački lovni terijer nije krvolok, već najveći svestrani pas. Tako početkom 2000.godine ulažem jako puno u najjače linije njemačkih pasa koji imaju svestran rad.

Kako dani odmiču, sama uzgajivačnica ima sve kvalitetnije linije pasa, kako terijera, tako i ptičara.

Svoju ozbiljnost lova i kinologije prenosim na sina Antonia, koji ima jaku volju za ptičare  te se bazira na obuku ptičara.

Tako se danas uzgajivačnica «od Šuvaka», uz oca i sina, dva lovca i dva kinologa, ponosi  sa svojim psima, njihovim radom i eksterijerom sa željom da uzgoji što bolje potomke današnjih pasa i plasira pravim lovcima koji pružaju svaku pažnju svom najboljem pomagaču u lovu.